De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met ingewikkelde gezondheidsproblemen. Veel ouderen hebben meerdere ziektes en medicijnen waardoor het niet meer duidelijk is welke symptomen worden veroorzaakt door welke ziekte en er een complexe situatie kan ontstaan.

Het gaat bij geriatriefysiotherapie lang niet altijd om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson, slijtage van gewrichten, suikerziekte, longziekten zoals COPD of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

Binnen onze praktijk heeft Lisette Mooy na de opleiding fysiotherapie een driejarige Masteropleiding geriatriefysiotherapie gevolgd waardoor zij is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen.

In de geriatriefysiotherapie ligt het accent niet op ziekte, maar op behoud en/of verbetering van de gezondheid, activiteiten in het dagelijks leven en op zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Wij begeleiden u bij het herwinnen en het behoud van activiteiten en zelfstandigheid, maar bieden ook begeleiding bij achteruitgang van uw mogelijkheden.

De behandeling bestaat vaak en vooral uit oefentherapie. Deze oefentherapie kan gericht zijn op het verbeteren van de balans, het lopen en dagelijkse handelingen als opstaan uit een stoel of veilig bewegen in huis. Daarnaast adviseren wij ook gezinsleden en mantelzorgers en betrekken wij hen waar nodig bij het behandelproces.

Behandelingen kunnen plaats vinden in de praktijk, maar vaak ook bij u thuis.