ClaudicatioNet is een landelijk netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden, ook wel etalagebenen of claudicatio intermittens genoemd, wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten.

Binnen onze praktijk is Lisette Mooy sinds 2011 aangesloten bij het regionale netwerk Alkmaar van Claudicationet Nederland.

Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen. Lisette heeft om lid te worden extra bijscholingen tot claudicatiotherapeut gevolgd. Daarnaast volgt zij regelmatig bijscholingen om lid te blijven. Ook beschikt zij over een portfolio (een web-based visitekaartje), dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten. Deze is te bereiken via claudicationet.nl.

De fysiotherapie bij patiënten met etalagebenen bestaat uit gesuperviseerde looptherapie. Gesuperviseerd betekent dat een patiënt onder begeleiding van de fysiotherapeut de pijnvrije afstand door middel van lopen gaat vergroten. Deze therapie is de eerste keus voor de behandeling bij patiënten met etalagebenen en de resultaten zijn aanzienlijk beter dan lopen zonder begeleiding. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.